Verschillende soorten cartridges bestellen

Er bestaan twee soorten printers: lastprinters en inkjetprinters. Laserprinters werken op basis van toners. Deze toner bevat een kleurstof die met behulp van laserlicht op papier wordt aangebracht. Inkjetprinters werken met cartridges. Zulke cartridges zijn met verschillende kleuren inkt gevuld en gaan maar een beperkte tijd mee. Als u een inkjetprinter heeft dat zal u dus regelmatig cartridges moeten bestellen. Deze cartridges zijn er in diverse soorten en maten te koop. Om de juiste nieuwe cartridges te bestellen moet u kijken van welk merk uw printer is en welk type het is. Met deze informatie kan u in onze webshop eenvoudig (en voordelig!) nieuwe cartridges bestellen. Lees verder voor meer informatie over de twee verschillende soorten cartridges: degenen met een inkttank en met een printkop.

Cartridgesmet een inkttank

Een inkttank is een reservoir gevuld met inkt. Zo’n tank wordt aangesloten op de printer. Als uw printer met behulp van inkttanks werkt heeft uw printer eigen printkoppen. Zulke printkoppen zorgen ervoor dat de inkt in de juiste hoeveelheid op het papier wordt aangebracht. Als er te veel inkt zou worden aangebracht zal deze niet snel genoeg drogen en misschien zelfs een afruk achterlaten op de volgende pagina die u print. Na verloop van tijd is het verstandig uw inkjetprinter van nieuwe printkoppen te voorzien. Moderne printers kunnen zelf hun printkoppen reinigen (hier is meestal een knop voor of de printer, of u doet dit via een programma op uw computer) en geven soms zelfs een waarschuwing als een kop vervangen moet worden.

Cartridgesmet een printkop

Naast cartridges met inkttanks zijn er ook cartridges met printkop te bestellen. De printkop is in dit geval dus niet op uw printer, maar op de cartridge zelf aangebracht. De afdruk komt dus van de patroon zelf en níet van uw printer. Het voordeel hiervan is dat u wanneer er bijvoorbeeld vegen, vlekjes of strepen bij het afdrukken ontstaan u door de betreffende cartridge te vervangen het probleem eenvoudig kunt verhelpen. U hoeft hiervoor geen nieuwe printkop voor uw printer te kopen. Het nadeel van dit soort cartridges is dat ze iets duurder zijn dan degene met enkel een inkttank.

Waar kan ik cartridges bestellen?

Er zijn diverse plaatsen waar u uw cartridges kunt bestellen. De meest eenvoudige manier is via de webshop Tinto. Wij verkopen nagenoeg alle soorten cartridges die u maar kunt bedenken. Degene voor uw printer zit er ongetwijfeld tussen! Bovendien leveren wij een uitstekende service: als u voor 16.00 uw cartridges bestelt heeft u uw bestelling de volgende dag nog in huis. Mocht uw bestelling meer dan 50,- euro bedragen dan leveren wij deze gratis!

Wil u uw cartridges eenvoudig online bestellen? Dit kan in onze webwinkel!

Service

Voor al je vragen

023-5344090

Elke dag bereikbaar tot 17.30 uur.

Of raadpleeg onze klantenservice

Laatste reviews

De voordelen

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis

Mis nooit acties en aanbiedingen!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Wij delen uw e-mail adres niet aan derden en versturen nooit spam