Allerlei soorten cartridges

Uw printer heeft cartridges nodig om in zwart-wit en kleur te kunnen printen. Zonder goede cartridges is een printer eigenlijk zinloos. Niet elke cartridge kan zomaar voor elke printer gebruikt worden. Het verschilt namelijk per soort printer welke cartridge er nodig is. Ook zijn er verschillende merken cartridges die allemaal hun voor- en nadelen hebben. Lees hier meer over cartridges voor uw printer en waar u deze kunt kopen!

Soorten cartridges

Niet alle cartridges zijn hetzelfde. We onderscheiden ze vaak in de volgende twee soorten:
  • Inkt cartridges.Deze worden gebruikt voor veel voorkomende inkjetprinters. Deze printers werken met gewone inkt die door middel van printknoppen op het papier gedrukt wordt. Over het algemeen gebruiken printers drie kleuren cartridges en één cartridge voor zwarte inkt. De kleuren zijn cyaan, magenta en geel. Sommige printers werken met vijf kleuren en twee zwarte cartridges of één zwarte en één kleurenpatroon. Ook binnen de inkt cartridges zijn twee soorten te onderscheiden; inkttanks en patronen met printknop. Inkttanks zijn gewoon gevuld met inkt, die aan de prinktknop in de printer gekoppeld wordt. Bij patronen met printknop zit de printknop op de inktpatronen, waardoor de afdruk van het patroon zelf komt. Als het inktpatroon wordt vervangen, wordt ook de printknop vervangen, waardoor de kwaliteit weer als nieuw is. Inkt cartridges zijn redelijk prijzig om aan te schaffen, maar kunnen ook enkele keren hervuld worden. De Inkt cartridges met printkop kunnen over het algemeen enkele keren hervuld worden. Cartridges zonder printkop kunnen veel vaker hervuld worden.
  • Toner cartridges.Toner cartridges worden gebruikt in laserprinters en kopieerapparaten. De toner zelf is een poeder, gemaakt van grafiet en polymeer. In de laserprinter wordt dit poeder aan het papier gehecht met behulp van laserlicht of kleine ledjes. Het voordeel van toner cartridges is dat ze makkelijker geremanufactured kunnen worden dan inkt cartridges. De cartridges kunnen gemakkelijk gevuld worden met nieuwe toner, essentiele onderdelen worden vervangen en worden zo weer als nieuw verkocht. Ook toner cartridges komen in verschillende kleuren voor.
Inkt cartridges worden dus in een inkjetprinter gebruikt en toner cartridges in een laserprinter. Die eerste printer vindt men vaak bij consumenten thuis, de laatste vaak op kantoor. De reden hiervoor is dat de laserprinter goedkoper wordt naarmate hij vaker gebruikt wordt, omdat het hervullen en vervangen van toner cartridges goedkoper is dan van inkt cartridges. Thuis wordt niet heel veel geprint, waardoor de inkt niet erg vaak vervangen hoeft te worden en de lagere aanschafprijs van een inkjetprinter aantrekkelijker is. Wel is kunnen inkt cartridges eerder verdrogen waarna ze het niet goed meer doen. Toner cartridges hebben dit probleem niet en kunnen beter tegen wanneer ze een tijd niet gebruikt worden. Zeker voor gebruikers die alleen zwarte tekst willen printen is het gebruik van een laser printer met toner veel aantrekkelijker.

Cartridges voor uw printer kopen

Zowel inkt als toner cartridges kunt u bij de meeste kantoorhandels aanschaffen. Maar het is vaak veel gemakkelijker om deze op internet aan te schaffen! Bij Tinto kunt u alle merken cartridges vinden. Ook hebben wij ons eigen huismerk cartridges. Deze cartridges zijn voordeliger voor het milieu én voor uw portemonnee. Bovendien bent u zeker van goede kwaliteit met onze huismerk cartridges. Kijk in onze webshop of er Tinto cartridges beschikbaar zijn voor uw printer.

Service

Voor al je vragen

023-5344090

Elke dag bereikbaar tot 17.30 uur.

Of raadpleeg onze klantenservice

Laatste reviews

De voordelen

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis

Mis nooit acties en aanbiedingen!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Wij delen uw e-mail adres niet aan derden en versturen nooit spam