Nieuwe inkt bestellen en cartridges hervullen

De meeste thuisprinters werken op inktcartdriges. Dit zijn de zogenaamde inkjetprinters. Om de zoveel tijd zal de inkt uit de cartridges op zijn. Dan moet u ofwel de cartridge geheel vervangen ofwel de cartridge laten hervullen. Op tinto.nl kunt u goedkope inkt bestellen voor bijna alle printers. U kunt makkelijk uw printer selecteren en wij laten zien welke cartridges we voor uw printer hebben. Maar is het verstandiger om inkt te bestellen of om uw cartridges te laten hervullen?

Welke kleuren inkt kunt u bestellen?

Niet alle printers werken met dezelfde kleuren inkt. De meeste inkjetprinters hebben één zwarte cartridge en drie kleuren cartridges in de kleuren cyaan, geel en magenta. Maar sommige printers hebben bijvoorbeeld één cartridge voor drie of zelfs vijf kleuren, of aparte cartridges voor groen, oranje en blauw. Kijk altijd goed van tevoren welke cartridges in uw printer gaan en welke het goedkoopst zijn. Cartridges met een bijzondere kleur zijn meestal duurder dan gewone zwarte of cyaan cartridges. Bij Tinto kunt u onder andere de volgende kleuren inkt bestellen:
 • Zwart
 • (Licht)cyaan
 • (Licht)magenta
 • Rood
 • Oranje
 • Groen
 • 3-kleuren
 • 5-kleuren
 • 6-kleuren
 • (Licht)grijs
En nog veel meer!

Nieuwe inkt bestellen of oude cartridges laten hervullen?

Als de inkt van uw printer op is zult u moeten kiezen tussen nieuwe inkt bestellen en uw oude cartridges laten hervullen met inkt. Wat is nu de betere optie?

Cartridges hervullen kunt u zelf doen of door een ervaren persoon laten doen. Als u zelf uw inkt wilt hervullen, kijk dan eerst op de cartridge welke inkt er in uw cartridge gaat. Niet elke cartridge werkt namelijk met elke soort inkt. De prijs voor navulsets van inkt liggen ongeveer rond of iets onder de prijs van nieuwe cartridges. Daarbij krijgt u meer inkt dan er in een normale cartridge zit. De meeste navulsets bevatten inkt, enkele naalden om de inkt erin te spuiten, een handleiding en af en toe handschoentjes. U zult waarschijnlijk de eerste keren nogal knoeien, dus vul de cartridge op een plek die vies mag worden. Volg goed de aanwijzingen in de handleiding op en alles moet goedkomen. Soms zit er een chip op de cartridge die aangeeft of de cartridge leeg is. Als u zelf de cartridge bijvult blijft die chip aangeven dat de cartridge leeg is. Dit kunt u verhelpen met een chipresetter, die rond de 20 euro kost.

Bent u zelf niet zo handig of heeft u geen tijd om uw cartridges na te vullen? Laat dit dan door een professioneel bedrijf doen. Tinto is zo’n bedrijf. Kijk op onze website waar we gevestigd zitten. U hoeft hiervoor alleen uw lege cartridges in te leveren. Dit kost u meer dan zelf de cartridges navullen, maar weer minder dan inkt bestellen. Soms maken de bedrijven gebruik van verschillende merken inkt, wat de kwaliteit niet altijd ten goede komt. Tinto echter gebruikt alleen A-kwaliteit inkt die identiek is aan het origineel.

Cartridges kunnen echter niet onbeperkt nagevuld worden. U moet toch echt soms nieuwe inkt bestellen. De meeste cartridges kunnen 5 à 10 keer hervuld worden voordat de kwaliteit zichtbaar achteruit gaat. Houd dit daarom goed bij en koop nieuwe cartridges als u merkt dat de kwaliteit slechter wordt. Uw oude, lege cartridges kunt u inleveren om ze te laten recyclen. De beste printers voor het hervullen zijn Brother en Canon printers met gescheiden inkt cartridges. Dus cartridges zonder printkop.

Wilt u graag nieuwe inkt bestellen? Kijk in onze webshop!

Service

Voor al je vragen

023-5344090

Elke dag bereikbaar tot 17.30 uur.

Of raadpleeg onze klantenservice

Laatste reviews

De voordelen

 • Gratis verzending vanaf € 50,-
 • Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis

Mis nooit acties en aanbiedingen!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Wij delen uw e-mail adres niet aan derden en versturen nooit spam