Inkt cartridges voor uw inkjetprinter

Inkt cartridges zijn compatibel met inkjetprinters, het soort printer dat waarschijnlijk bij u thuis te vinden is. De meeste mensen kiezen namelijk een inkjetprinter voor eigen gebruik. U moet goed opletten dat u de juiste inkt cartridges koopt voor uw printer. Welke soorten inkt cartridges zijn er? Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van inkt cartridges? En wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Twee soorten inkt cartridges

Inkjetprinters gebruiken inkt om tekst en afbeeldingen af te drukken. Hierbij wordt de inkt uit de cartridges  op het papier gespoten met kleine spuitmondjes. Wat niet iedereen weet is dat er twee verschillende soorten inkt cartridges zijn. Dit heeft te maken met de manier waarop de cartridges gebruikt worden om de inkt aan het papier te hechten. We kennen de volgende soorten inkt cartridges:
  • Deze zijn gevuld met inkt en worden gekoppeld aan de vaste printknoppen in de printer. De printknoppen spuiten de inkt in minuscule druppels op het papier. Het hangt vooral van de printer af wat de afdrukkwaliteit wordt en niet zozeer van dit type cartridge.
  • Patronen met printkop. Hier zit de printkop op vast. Dat betekent dat de afdruk van deze cartridge zelf afkomstig is. Het gevolg hiervan is dat de afdrukkwaliteit afhankelijk is van de inkt cartridge. Als u dit type cartridge vervangt, wordt gelijk de printkop vervangen waardoor de kwaliteit verbetert. Een bijkomend voordeel is dat de printknoppen niet zo snel verstopt raken, omdat ze om de zoveel tijd gelijk met de inkt vervangen worden.  
U moet bij het kopen van cartridges op enkele dingen letten. Vraag bij het kopen van een printer goed na welke inkt cartridges ervoor geschikt zijn. Lang niet alle cartridges zullen namelijk werken in uw inkjetprinter; dat zijn bijna altijd slechts cartridges van hetzelfde merk als de printer. Let op het type inkt cartridge dat gebruikt wordt; bij inkttanks zijn ze meestal goedkoper, maar bij patronen met ingebouwde printknop vervangt u ook gelijk de printknop waardoor de kwaliteit omhoog gaat en u deze niet apart hoeft te vervangen. Het is altijd handig om printer- en inktmerken met elkaar te vergelijken op prijs en kwaliteit, om zo tot de beste keus te komen.

Voordelen van inkt cartridges

Het is niet zo gek dat veel mensen een inkjetprinter boven een laserprinter kiezen voor het gebruik thuis. De aanschafprijs van een inkjetprinter is namelijk redelijk laag. Dat is één van de grootste voordelen van inkjetprinters. Maar de producenten van inkjetprinters zijn natuurlijk niet van gisteren; om de aanschafprijs zo laag te kunnen houden hebben ze ervoor gezorgd dat hun printers alleen inkt cartridges van het eigen merk kunnen gebruiken. Die cartridges zijn dan weer relatief erg duur. Vaak zitten bij de printer bij aankoop de zogenaamde setup cartridges. Deze zijn extra klein en dwingt u al snel tot aankoop van nieuwe cartridges welke bestaan in normale capaciteit en extra grote capaciteit. De prijs hiervan is vaak gelijk aan een nieuwe printer. U betaalt dus eigenlijk met de cartridges uw printer. Als u echter niet al te veel hoeft te printen merkt u weinig van deze kosten en is een inkjetprinter verreweg het goedkoopst. Dit komt ook doordat er redelijk veel concurrentie is op het gebied van inkjetprinters en inkt cartridges. Bovendien kunnen de meeste inkjetprinters tegenwoordig goed en snel in kleur printen.

Vind de juiste cartridge voor mijn printer

Op zoek naar de juiste cartridge voor uw printer? Kies door middel van de onderstaande zoekmodule snel uw printer en bijbehorende cartridge!

Merk:
Lijn:
Model:
Zwart
Cyaan
Magenta
Geel
Lichtcyaan
Lichtmagenta
3-kleuren
Schwarz photo
Productnaam
Voorraad
Prijs
 
Grijs
Overige
Oranje
Productnaam
Voorraad
Prijs
 
Groen
Productnaam
Voorraad
Prijs
 
Rood
Blauw
Productnaam
Voorraad
Prijs
 
Lichtgrijs
Glansafwerking
Pigment schwarz
Productnaam
Voorraad
Prijs
 
Zwart/Geel
Productnaam
Voorraad
Prijs
 
Cyaan/Magento
Productnaam
Voorraad
Prijs
 
Blauw/groen
Productnaam
Voorraad
Prijs
 
Zwart mat/rood
Productnaam
Voorraad
Prijs
 
Zwart mat/cyaan
Productnaam
Voorraad
Prijs
 
Magenta light/cyan light
Productnaam
Voorraad
Prijs
 
Zwart foto/grijs klaar
Productnaam
Voorraad
Prijs
 
Grijs/foto zwart
Productnaam
Voorraad
Prijs
 
Magenta/cyaan
Zwart mat/geel
Productnaam
Voorraad
Prijs
 
Schwarz matt/chromatisch-rot
Productnaam
Voorraad
Prijs
 
Gray/dark gray
Productnaam
Voorraad
Prijs
 

Service

Voor al je vragen

023-5344090

Elke dag bereikbaar tot 17.30 uur.

Of raadpleeg onze klantenservice

Laatste reviews

De voordelen

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis

Mis nooit acties en aanbiedingen!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Wij delen uw e-mail adres niet aan derden en versturen nooit spam