Verschillende soorten printer cartridges

Alle printers gebruiken zogenaamde cartridges om te kunnen printen. Een deel van de printer kunnen enkel zwart-wit printer en deze printers hebben dan ook enkel een zwarte (en soms een grijze) cartridge. De meeste moderne printers printen ook in kleuren en hebben verschillende cartridges. Er zijn veel verschillende printers op de markt, en het spreekt dan ook voor zich dat er ook verschillende soorten printer cartridges te koop zijn. Lees hier meer over de verschillende soorten printer cartridges en ontdek waar u deze kunt kopen.

Maakt uw printer gebruik van inkt of toner cartridges?

Printer cartridges zijn in te delen in twee verschillende soorten: inkt en toner. Deze soorten werken op een verschillende manier en hebben elk zo hun voor- en nadelen. 
  • Inkt cartridges worden gebruikt door alle inkjetprinters. Als u zo’n soort printer heeft, weet u dus al wat voor soort cartridge u nodig heeft. De cartridges zijn gevuld met verschillende kleuren inkt (of enkel zwart) en de inkt wordt op het papier aangebracht met printknoppen. Als u een kleurenprinter heeft zal u waarschijnlijk vier verschillende cartridges moeten aanschaffen. De kleuren zijn dan cyaan (blauw), magenta (roze), geel en zwart. Er zijn ook printers die om inkt de besparen met een extra zwarte cartridge werken. Er zijn twee verschillende soorten inkt cartridges: inkttanks en patronen met printkop. Inkttanks worden aangesloten op de printkop van de printer zelf en patronen met printkop hebben een eigen printkop. Een voordeel van inkt inkjetprinters is dat deze goed samengaan met de goedkope inkjetprinters. Het grootste nadeel is dat deze printer cartridges aan de dure kant zijn. Als u regelmatig print kan u beter met toner cartridges werken. 
  • Toner cartridges worden gebruikt door laserprinters (en soms ook kopieerapparaten). Toner is een soort poeder. Bij laserprinters wordt dit poeder met behulp van laserlicht op het papier gehecht. Hoewel laserprinters een stuk duurder zijn dan inkjetprinters kunnen ze uiteindelijk toch voordeliger zijn. Toner cartridges kunnen namelijk vaker gebruikt worden dan inkt cartridges omdat ze vervuld kunnen worden met een nieuwe toner. Toner cartridges zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, maar de zwarte versie is wel het meest populair. 
Om erachter te komen wel type printer cartridges u nodig heeft moet u kijken naar het merk en type van uw printer. Het merk zal snel te vinden zijn (bekende merken zijn HP, Canon, Brother, Dell, Epson) en het type bestaat uit een lijn (meestal een woord) en een model (een nummer dat achter de lijn staat).

Printer cartridges online bestellen

Natuurlijk kan u uw printer cartridges in diverse winkels kopen. De meeste kantoorhandels en elektronicawinkels verkopen verschillende soorten cartridges. Deze winkels hebben echter een beperkt aanbod en u heeft natuurlijk geen zin voor niets uit de deur te gaan. Gelukkig kan u tegenwoordig eenvoudig uw printer cartridges online bestellen. Bij Tinto doet u dit tegen zeer voordelige prijzen. Daarbij worden bestellingen boven de 50,- euro gratis geleverd. Bestel nog voor 16.00 uur en u heeft u bestelling morgen nog in huis!

Uw printer cartridges altijd op voorraad? Bestel dan snel bij Tinto.nl!

Service

Voor al je vragen

023-5344090

Elke dag bereikbaar tot 17.30 uur.

Of raadpleeg onze klantenservice

Laatste reviews

De voordelen

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis

Mis nooit acties en aanbiedingen!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Wij delen uw e-mail adres niet aan derden en versturen nooit spam