Alles over printer inkt

De meeste mensen maken gebruik van een inkjetprinter omdat deze vrij goedkoop zijn. Een inkjetprinter werkt als volgt: kleine druppels inkt worden met behulp van spuitmondjes op papier (of ander printmateriaal) aangebracht. In 1984 werden inkjetprinters voor het eerst voor consumenten geproduceerd en sindsdien is dit de meest populaire printer. Momenteel bestaan er ook laserprinters. Deze maken echter geen gebruikt van printer inkt, maar van speciale toners. Hieronder kan u meer lezen over verschillende soorten inkt. Ook is het mogelijk via onze webwinkel eenvoudig inkt online te bestellen. U hoeft dan de deur niet uit en heeft uw bestelling morgen nog in huis als u voor 16.00 bestelt!

Verschillende soorten inkt

In de loop der jaren zijn er veel verschillende soorten printer inkt op de markt gebracht. Er wordt onderscheid gemaakt tussen inkt gebaseerd op water en inkt gebaseerd op solventen (bepaalde oplosmiddelen). Inkt gebaseerd op water wordt het meest gebruikt en is amper schadelijk voor het milieu. Waarschijnlijk maakt uw printer ook gebruik van dit soort inkt. Water wordt gebruikt om de kleurstof te transporteren. Nadat het water met de kleurstoffen op het papier is aangebracht moet het even drogen. De printer inkt droogt doordat het water verdampt.

Zoals vermeld zijn er echter ook inktsoorten die gebaseerd zijn op solventen. Dit kunnen lichte tot zeer zware solventen zijn. Afhankelijk van het type solvent is deze amper tot zeer schadelijk voor het milieu. Zogenaamde eco solventen drogen een stuk sneller dan inkt gebaseerd op water en dat maakt ze zeer populair. Ook is de afdruk nadien watervast. Er bestaan ook ‘milde solventen’, die door een chemische verbinding ervoor zorgen dat de print duurzamer wordt en ‘ware solventen’ die nog een sterkere chemische verbinding met zich meebrengen. Deze ‘ware solventen’ worden enkel gebruikt in industriële printers en bevatten veel schadelijke componenten. Daarbij komen er bij de reactie chemische gassen vrij die afgezogen en gefilterd moeten worden.

Een redelijk zeldzame inktsoort is UV-inkt. Deze speciale inkt droogt door blootstelling aan UV-licht. Dit soort inkt is erg duurzaam, maar kan alleen gebruikt worden op een vlakke ondergrond. Omdat u zeer waarschijnlijk inkt gebaseerd op water of een solvent nodig heeft, zal er niet dieper worden ingegaan op de werking van UV-inkt.

Bestel printer inkt online

Als u regelmatig inkt voor uw printer nodig heeft kan het erg vervelend zijn telkens naar een winkel te moeten gaan. Daarbij is printer inkt in winkels meestal aan de dure kant. Gelukkig bestaan er ook webwinkels waar u eenvoudig uw printer inkt online kunt aanschaffen. Tinto.nl is zo’n webwinkel met een uitstekende service. Zo leveren wij bestellingen boven de 50,- euro altijd gratis en als u uw product(en) voor 16.00 bestelt worden deze morgen nog bezorgd! Ook staat ons winkelpersoneel u graag te woord.

Bent u op zoek naar printer inkt? Bestel eenvoudig online!

Service

Voor al je vragen

023-5344090

Elke dag bereikbaar tot 17.30 uur.

Of raadpleeg onze klantenservice

Laatste reviews

De voordelen

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis

Mis nooit acties en aanbiedingen!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Wij delen uw e-mail adres niet aan derden en versturen nooit spam