Voordelen van een toner cartridge

In laserprinters worden toner cartridges gebruikt. In deze cartridges zit geen inkt, maar een speciaal poeder waarmee afdrukken worden gemaakt. U kunt dan ook geen toner bestellen voor een inkjetprinter of inkt voor een laserprinter. Lees hier meer over de werking van toner cartridges en wat de voordelen van toner ten opzichte van inkt zijn!

Werking van een laserprinter

Een laserprinter werkt geheel anders dan de oudere inkjetprinter. De laserprinter is pas in 1969 uitgevonden. In een laserprinter zit een ronde koker, genaamd ‘drum’, die bedekt is met lichtgevoelig materiaal. De drum krijgt door statische elektriciteit een negatieve lading. Daarna wordt de tekst op de drum geprojecteerd met laserlicht of ledlichtjes. De plekken op de drum die bestraald worden, verliezen hun lading. Daardoor zou je op de drum de tekst al in wel en niet geladen deeltjes kunnen aflezen. Vervolgens komt er toner op de drum, die zich hecht op de belichte delen. De toner wordt dan op het papier gedrukt, waardoor alleen de geprojecteerde tekst afgedrukt wordt. De toner wordt vastgehecht door middel van verwarming. Bij een laserprinter die ook in kleur kan printen worden ofwel verschillende kleuren toner op dezelfde drum gebruikt, ofwel meerdere drums na elkaar waar op elke drum een ander deel van de afbeelding of tekst wordt geprojecteerd.

Voordelen van toner cartridges

Zowel het poeder zelf als de toner cartridges worden wel ‘toner’ genoemd in de spreektaal. Toner cartridges en laserprinters hebben aardig wat voordelen ten opzichte van inkjetprinters, maar soms is het verstandiger om voor een ‘ouderwetse’ printer met inkt te kiezen. Wat zijn nu precies de voordelen van toner cartridges ten opzichte van inkt cartridges? 
  • Omdat toner niet gebaseerd is op water, kunnen afdrukken uit laserprinters niet uitlopen. Ze zijn altijd watervast.
  • Toner kan niet uitdrogen, maar wel samenklonteren (onder zeer extreme omstandigheden)
  • Afdrukken met toner zijn ook droog, omdat er geen water aan te pas komt
  • Toner is per pagina goedkoper dan inkt
  • Een toner cartridge gaat langer mee dan een inkt cartridge.
  • Op grote schaal zijn laserprinters voordeliger. Hoewel de aanschafprijs van een laserprinter hoger is dan die van een inkjetprinter, is bij grootschalig gebruik de toner veel goedkoper dan inkt.
  • Wanneer het besturingssysteem van de printer moet updaten, is de kans groter dat uw printer nog gewoon bruikbaar blijft. Sommige inkjetprinters werken al snel niet meer bij een nieuwe versie.
  • Toner is beter geschikt om dubbelzijdig te printen, omdat het minder doordrukt dan inkt.
U ziet dus dat vooral voor bedrijven en andere grootschalige printers (zoals scholen of ziekenhuizen) het goedkoper is om laserprinters met toner cartridges aan te schaffen. Op de lange termijn is dat goedkoper dan met inkjetprinters werken. Op Tinto.nl kunt u zowel goedkope laserprinters als toner cartridges aanschaffen. Doet u dat voor meer dan 50 euro, dan wordt uw bestelling zelfs gratis door heel Nederland bezorgd!

Op zoek naar goede toner cartridges? Tinto.nl is uw beste keus!

Service

Voor al je vragen

023-5344090

Elke dag bereikbaar tot 17.30 uur.

Of raadpleeg onze klantenservice

Laatste reviews

De voordelen

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis

Mis nooit acties en aanbiedingen!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Wij delen uw e-mail adres niet aan derden en versturen nooit spam